Άρθρα MedTax

10 Βήματα Δημιουργίας νέας Επιχειρηματικής Ιδέας

Όταν εξετάζετε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς λόγους για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας μοναδικής επιχειρηματικής ιδέας, σχεδιάζοντας μια σταδιοδρομία που έχει την ευελιξία να αναπτυχθεί μαζί σας ανακαλύπτετε ότι οι μικρές επιχειρήσεις παντού.

Αλλά δεν είναι κάθε μικρή επιχείρηση τοποθετημένη για επιτυχία. Στην πραγματικότητα, μόνο τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων με εργαζόμενους επιβιώνουν τουλάχιστον δύο χρόνια και περίπου το ήμισυ επιβιώνουν πέντε χρόνια. Έτσι, μπορεί να είσαι σε μια πραγματική πρόκληση όταν αποφασίζεις να κάνεις το βύθισμα, να ρίξεις την εργασία σου και να γίνεις ιδιοκτήτης επιχείρησης. Η σκηνή είναι συχνά τοποθετημένη στην αρχή, οπότε βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε όλα τα απαραίτητα βήματα όταν ξεκινάτε την επιχείρησή σας μπορεί να θέσει τις βάσεις για την επιτυχία.

Ακολουθούν τα 10 βήματα που απαιτούνται για την επιτυχή έναρξη μιας επιχείρησης. Πάρτε ένα βήμα κάθε φορά, και θα είστε στο δρόμο σας προς την επιτυχή ιδιοκτησία μικρών επιχειρήσεων.

Βήμα 1: Κάντε την έρευνά σας

Πιθανότατα έχετε ήδη εντοπίσει μια επιχειρηματική ιδέα, οπότε τώρα ήρθε η ώρα να το ισορροπήσετε με λίγη πραγματικότητα. Η ιδέα σας έχει τη δυνατότητα να πετύχει; Θα χρειαστεί να εκτελέσετε την επιχειρηματική ιδέα σας μέσω μιας διαδικασίας επικύρωσης προτού προχωρήσετε περαιτέρω.

Για να είναι μια μικρή επιχείρηση επιτυχημένη, πρέπει να λύσει ένα πρόβλημα, να εκπληρώσει μια ανάγκη ή να προσφέρει κάτι που θέλει η αγορά.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσδιορίσετε αυτήν την ανάγκη,  συμπεριλαμβανομένης της έρευνας, των ομάδων εστίασης και ακόμη και των δοκιμών και των σφαλμάτων. Καθώς εξερευνάτε την αγορά, μερικές από τις ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε περιλαμβάνουν:

  • Υπάρχει ανάγκη για τα αναμενόμενα προϊόντα / υπηρεσίες σας;
  • Ποιος το χρειάζεται;
  • Υπάρχουν άλλες εταιρείες που προσφέρουν παρόμοια προϊόντα / υπηρεσίες τώρα;
  • Ποιος είναι ο ανταγωνισμός;
  • Πώς θα ταιριάζει η επιχείρησή σας στην αγορά;

Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις, επίσης, σχετικά με την έναρξη μιας επιχείρησης προτού να κάνετε τη πρώτη βουτιά.

Βήμα 2: Κάντε ένα σχέδιο 

Χρειάζεστε ένα σχέδιο για να κάνετε την επιχειρηματική σας ιδέα πραγματικότητα. Ένα επιχειρησιακό σχέδιο είναι ένα σχέδιο που θα καθοδηγήσει την επιχείρησή σας από τη φάση εκκίνησης μέσω της ίδρυσης και ενδεχομένως της ανάπτυξης των επιχειρήσεων και είναι απαραίτητο για όλες τις νέες επιχειρήσεις.  Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι επιχειρηματικών σχεδίων για διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων.   Αν σκοπεύετε να αναζητήσετε οικονομική υποστήριξη από επενδυτή ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, είναι απαραίτητο ένα παραδοσιακό επιχειρηματικό σχέδιο. Αυτός ο τύπος επιχειρηματικού σχεδίου είναι γενικά μεγάλος και λεπτομερής και έχει ένα κοινό σύνολο τμημάτων που αναζητούν οι επενδυτές και οι τράπεζες όταν επικυρώνουν την ιδέα σας. Εάν δεν προβλέπετε να αναζητήσετε οικονομική υποστήριξη, ένα απλό επιχειρησιακό σχέδιο μιας σελίδας μπορεί να σας δώσει σαφήνεια σχετικά με το τι επιθυμείτε να επιτύχετε και πώς σχεδιάζετε να το κάνετε.  Στην πραγματικότητα, μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο εργασίας στο πίσω μέρος μιας χαρτοπετσέτας και να το βελτιώσετε με την πάροδο του χρόνου. Κάποιο είδος γραφής είναι πάντα καλύτερο από τίποτα.

Βήμα 3: Σχεδιάστε τα οικονομικά σας 

Η εκκίνηση μιας μικρής επιχείρησης δεν χρειάζεται να απαιτήσει πολλά χρήματα, αλλά θα περιλαμβάνει κάποια αρχική επένδυση καθώς και την ικανότητα κάλυψης των συνεχιζόμενων δαπανών προτού να μετατρέψετε κέρδος.  Συγκεντρώστε ένα excel που υπολογίζει τα εφάπαξ έξοδα εκκίνησης για την επιχείρησή σας (άδειες, άδειες, εξοπλισμό, νομικές αμοιβές, ασφάλιση, επωνυμία, έρευνα αγοράς, απογραφή, εμπορικό σήμα, εκδηλώσεις μεγάλης εκκίνησης, μισθώσεις ακινήτων κλπ.).  τι προβλέπετε ότι θα πρέπει να διατηρήσετε την επιχείρησή σας σε λειτουργία για τουλάχιστον 12 μήνες (ενοίκια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, μάρκετινγκ και διαφήμιση, παραγωγή, προμήθειες, έξοδα ταξιδίου, μισθοί των εργαζομένων, δική σας αμοιβή κλπ.).  Αυτοί οι συνδυασμοί είναι η αρχική επένδυση που θα χρειαστείτε. Τώρα που έχετε έναν ακατέργαστο αριθμό στο μυαλό σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρηματοδοτήσετε τη μικρή επιχείρησή σας, όπως:

  • Χρηματοδότηση
  • Δάνεια μικρών επιχειρήσεων
  • Επιχορηγήσεις μικρών επιχειρήσεων.

Μπορείτε επίσης να επιχειρήσετε να απομακρύνετε την επιχείρησή σας από το σκάφος, χρησιμοποιώντας το ελάχιστο απαραίτητο κεφάλαιο για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένας συνδυασμός των διαδρομών που αναφέρονται παραπάνω λειτουργεί καλύτερα. Ο στόχος εδώ, όμως, είναι να εργαστείτε μέσω των επιλογών και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για τη δημιουργία του κεφαλαίου που χρειάζεστε για να αποφύγετε την επιχείρησή σας.

Βήμα 4: Επιλέξτε μια δομή επιχείρησης 

Η μικρή επιχείρησή σας μπορεί να είναι μια ατομική επιχείρηση, μία προσωπική εταιρεία (ομόρρυθμη ή ετερόρρυθμη) μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ)  ή μια ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία (ΙΚΕ). Η επιχειρηματική οντότητα που επιλέγετε θα επηρεάσει πολλούς παράγοντες από το όνομα της επιχείρησής σας, την ευθύνη σας, στον τρόπο υποβολής των φόρων σας και των ασφαλιστικών εισφορών σας.Μπορείτε να επιλέξετε μια αρχική επιχειρηματική δομή και, στη συνέχεια, να επανεκτιμήσετε και να αλλάξετε τη δομή σας καθώς η επιχείρησή σας μεγαλώνει και οι ανάγκες σας πρέπει να αλλάξουν.

Βήμα 5: Επιλέξτε και κατοχυρώστε το όνομα της επιχείρησής σας

Το όνομα της επιχείρησής σας παίζει ρόλο σε όλες σχεδόν τις πτυχές της επιχείρησής σας, έτσι θέλετε να είναι καλό. Βεβαιωθείτε ότι σκέφτεστε όλες τις πιθανές επιπτώσεις καθώς εξερευνάτε τις επιλογές σας και επιλέγετε το όνομα της επιχείρησής σας.Αφού επιλέξετε ένα όνομα για την επιχείρησή σας, θα πρέπει να ελέγξετε αν είναι εμπορικό σήμα ή ότι χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγγραφείτε. Ένας μοναδικός κάτοχος πρέπει να καταχωρίσει το εμπορικό τους όνομα. Οι εταιρίες συνήθως καταχωρούν το όνομα της επιχείρησής τους κατά την υποβολή των εγγράφων έναρξης.

Βήμα 6: Λήψη αδειών λειτουργίας 

Υπάρχουν πολλές άδειες λειτουργίας μικρών επιχειρήσεων που μπορεί να ισχύουν για την κατάστασή σας, ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης που ξεκινάτε και όπου βρίσκεστε. Θα πρέπει να διερευνήσετε ποιες άδειες ισχύουν για την επιχείρησή σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έναρξης.

Βήμα 7: Η εγκατάσταση της επιχείρησής σας 

Η εγκατάσταση της επιχείρησής σας είναι σημαντική για τη λειτουργία της επιχείρησής σας, είτε θα έχετε ένα γραφείο στο σπίτι, έναν κοινόχρηστο ή ιδιωτικό χώρο γραφείου ή μια τοποθεσία λιανικής πώλησης.Θα χρειαστεί να σκεφτείτε την τοποθεσία, τον εξοπλισμό και τη συνολική διαρρύθμιση και βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία της επιχείρησής σας λειτουργεί για τον τύπο επιχείρησης που θα κάνετε. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν είναι πιο λογικό να αγοράσετε ή να μισθώσετε τον εμπορικό σας χώρο.

Βήμα 8: Προσελκύστε το κατάλληλο προσωπικό για την ομάδα σας

Αν θα προσλάβετε εργαζόμενους, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το χρόνο για να περιγράψετε τις θέσεις που χρειάζεστε για να γεμίσετε και τις ευθύνες εργασίας που είναι μέρος κάθε θέσης. Η διοίκηση μικρών επιχειρήσεων έχει έναν εξαιρετικό οδηγό για την πρόσληψη του πρώτου υπαλλήλου σας, που είναι χρήσιμη για νέους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.Τέλος, εάν είστε ο άνθρωπος που χτυπά μόνο τον μικρό επιχειρηματικό δρόμο, μπορεί να μην χρειάζεστε εργαζόμενους αλλά θα χρειαστείτε ακόμα την δική σας ομάδα υποστήριξης. Αυτή η ομάδα μπορεί να αποτελείται από έναν μέντορα ακόμα και από την οικογένειά σας και χρησιμεύει ως πόρος για συμβουλές, κίνητρα και καθησυχασμό όταν η δουλειά  «αγριεύει».

Βήμα 9: Επιλέξτε τον Λογιστή σας

 Το λογιστής σας είναι απαραίτητος για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τον προϋπολογισμό σας, να ρυθμίσετε φορολογικές και ασφαλιστικές σας υποχρεώσεις. Επιπλέον στόχος του λογιστή  είναι να σας παρέχει υπηρεσίες που απλοποιούν τόσο τα οικονομικά της επιχείρησής σας όσο και την προσωπική σας ζωή, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε σε πιο σημαντικά θέματα – όπως την λειτουργία της και την βέλτιστη λήψη αποφάσεων.

Βήμα 10: Προωθήστε τη μικρή επιχείρησή σας

Μόλις η επιχείρησή σας είναι έτοιμη, θα πρέπει να αρχίσετε να προσελκύετε πελάτες και πελάτες. Θα θελήσετε να ξεκινήσετε με τα βασικά γράφοντας μια μοναδική πρόταση πώλησης και δημιουργώντας ένα σχέδιο marketing. Στη συνέχεια, εξερευνήστε όσο το δυνατόν περισσότερες ιδέες marketing μικρών επιχειρήσεων, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε πώς να προωθήσετε την επιχείρησή σας πιο αποτελεσματικά.

Μόλις ολοκληρώσετε αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες έναρξης, θα έχετε όλες τις σημαντικότερες βάσεις που καλύπτονται. Λάβετε υπόψη ότι η επιτυχία δεν γίνεται εν μία νυκτί. Χρησιμοποιήστε όμως το σχέδιο που έχετε δημιουργήσει για να δουλέψετε με συνέπεια στην επιχείρησή σας και θα αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

 

H MedTax είναι δίπλα σας σε οποιοδήποτε στάδιο δημιουργίας της νέας επιχείρησης θελήσετε.